סטפן אופה: מיני קראנץ שוקולד

סטפן לייק No Comments on סטפן אופה: מיני קראנץ שוקולד
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

השף קונדיטור של שמרית, סטפן לייק, במתכון נפלא לכל אחת ואחת: מיני קראנץ שוקולד. מלא וגדוש בניחוחות של טעמים.

דרגת קושי: קל

מרכיבים לבצק
4 כוסות קמח (560 גר')
1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית
1/2 שקית משפר אפיה
1/2 כוס סוכר (100 גר')
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 ביצים (גודל L)
2/3 כוס חלב (160 גר')
קורט מלח
כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז אחד

ממרח שוקולד
ביצה טרופה
שקדים פרוסים

הכנת הבצק:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים, פרט לחמאה, במהירות איטית.
2. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.
3. לשים עד קבלת בצק רך ומאוד גמיש.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

אופן ההכנה:
1. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ומכל חלק מכינים עוגה אחת.
2. משטחים כל חלק למלבן באורך 30*20 ס"מ.
3. מורחים שכבה דקה של ממרח שוקולד על כל הבצק. מגלגלים לרולדה דקה.
4. חותכים לכל האורך ויוצרים מהרולדה צמה קלועה כמו בורג ומניחים בתבנית.
(ראו טיפ שמרית בהמשך).
5. מתפיחים שעה,מברישים בביצה טרופה ומקשטים עם שקדים פרוסים.
6. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-°C170.

טיפים:

– למתכון פרווה ניתן להחליף חמאה במרגרינה בטעם חמאה והחלב במים.
– לעוגת שושנים, ניתן לפרוס את הרולדה לפרוסות בגובה התבנית ולעמיד
אחת ליד השנייה עם רווחים.
– ניתן לפזר אבקת סוכר לקישוט אחרי אפיה.



0 תגובות